Els reconeixement internacional cap a la Saint Camille
  L'eficàcia i puresa del model de tractament i reinserció de malalts mentals que proposa la Saint Camille ha estat reconegut en nombroses ocasions per la comunitat internacional. No es tracta d'un model rígid que només pugui funcionar a l'Àfrica sinó que és un model aplicable a les polítiques en salut mental de qualsevol lloc del planeta.
El 1998, l'obra de la Saint Camille va ser presentada a l'Encontre de l'Amistat a Rimini (Itàlia).
  El mateix 1998, dins el I Congrés Internacional sobre Salut Mental, Grégoire Ahongbonon va obtenir el Primer Premi Internacional per la Lluita contra l'Exclusió Social. El jurat (format pels psiquiatres més il·lustres del món) va atorgar-li el premi per "haver demostrat amb la seva pràctica d'alliberaments de pacients que la dignitat i el respecte dels homes i les dones és la base de qualsevol intervenció en salut mental".
  L'any 2000 Grégoire Ahongbonon participa al congrés Internacional de Rehabilització Psicosocial de les Malalties Mentals, fet a París, on presentà la seva experiència.
Aquest mateix any és ponent al Seminari Internacional "Cooperació per reduïr l'exclusió social", organitzat per la UNESCO i per Cooperazione Italiana.
L'any 2001 Grégoire Ahongbonon va presentar la seva experiència a Ginebra, a la seu de l'OMS, davant la Direcció General, el comissari europeu per la Salut i moltes més autoritats mundials. Gregoire Aghbonon al congrés de la OMS
Grégoire Ahogbonon ha rebut en nom de la St. Camille diversos premis. El més recent ha estat el premi Hublot 2003, que otorga la fundació MDM.
Durant anys participa en molts actes públics a Itàlia, França, Suïssa, Canadà, Moçambic...

Grégoire Ahongbonon ha estat objecte de diversos reportatges de per a televisions de diferents païssos: Itàlia, Suïssa, Canadà... Des de Catalunya apareix als documentals "El riure contra la guerra" (Aigua Films, 2008) i "Els oblidats dels oblidats" (Aigua Films i Odisea, 2010).