aïma

 
 

Aïma-sm és una associació sense ànim de lucre que té com a principals objectius fer conèixer la realitat de la salut mental en els països empobrits i donar suport a organitzacions i associacions que treballen en aquest àmbit en aquests països.  
  La principal motivació per a crear AÏMA-SM és la relació que alguns dels seus membres tenen des de fa anys amb l'ASSOCIATION ST. CAMILLE DE LELLIS de Bouaké, Costa d'Ivori (Àfrica). Aquesta associació treballa en la recuperació, acollida i reinserció sociolaboral de malalts mentals en aquesta zona de l'Àfrica de l'oest.
AÏMA-SM neix a Manresa, al si del MOSAIC, una fundació que aplega diverses entitats i associacions públiques, privades i religioses que treballen en el camp de la salut mental a la Catalunya Central.
la gent que formem Aïma amb Gregoire L'objectiu concret d'Aïma no és tan sols cercar ajuda financera per a la St. Camille o altres organitzacions similars, sinó, sobretot, fer de pont entre aquestes i altres col·lectius i persones que hi treballin, per a facilitar el diàleg i la cooperació de manera oberta.

AÏMA-SM coordina la seva tasca amb altres associacions que donen suport a la feina de la St. Camille en altres països com Suïssa, Itàlia, França i el Canadà.

  Hem organitzat visites de la Saint Camille a Catalunya per sensibilitzar la població catalana, tant d'una manera directa com a través dels mitjans de comunicació. Estem en contacte permanent amb altres entitats europees que treballen en el mateix sentit que Aïma, és a dir, prestant suport a la Saint Camille.
AÏMA i ELS OBLIDATS DELS OBLIDATS

Com alguns ja sabeu, ELS OBLIDATS DELS OBLIDATS, documental estrenat el 4 de novembre de 2011 als cinemes de l'estat, representa per AÏMA-sm, la nostra associació, un important punt d'inflexió en el nostre objectiu de fer conèixer aquí la crua realitat que viuen les persones amb malaltia mental a l'Àfrica. A AÏMA-sm feia molts anys que batallàvem per aconseguir que es fes un documental com aquest, i la veritat és que el treball d'en Carles Caparrós ha superat les nostres millors espectatives.
Segurament us vareu fer ressò de l'estrena als cinemes, i de la campanya de promoció i sensibilització que, apadrinada per en Tortell Poltrona i Pallassos Sense Fronteres, vàrem dur a terme a la Rambla de Catalunya de Barcelona: vàrem comptar amb el suport de persones i personalitats com El Tricicle, Àlex Casanovas, Pep Callau, Arcadi Oliveras, Lídia Pujol, Pare Manel, Teresa Forcades, Màrius Serra, Mohamed Soulimane, Quico Pi de la Serra, Francesc Sedacrof, Manolo Garcia, Lluís Marco, Pep Guardiola, i un llarg etc. de persones i entitats que es varen encadenar en un tronc com a gest de solidaritat amb els centenars de milers de malalts mentals africans.
 

campanya film
Però això no acaba aquí. Gràcies a la pel·lícula tenim un exel·lent material per seguir amb la nostra tasca i continuarem endavant.